שמירה ושימוש נכון בקרש חיתוך

אז כבר יש לכם אחד מקרשי החיתוך שלנו? מקווים שכן, ובכל אופן מזמינים אתכם להתעניין ולהרחיב את הידע על חומר הגלם והשימוש הנכון במוצר. קרשי החיתוך שלנו עשויים עץ מלא והתנהגותם דומה לחומרים אורגניים אחרים. כלומר, גם לאחר ייבוש העץ ועבודות ההכנה לעבודות המטבח, החומר ממשיך להשתנות כל העת.

זה רק אחד השימושים לקרשי החיתוך של שיפה ועצה

שימוש בקרש חיתוך מעץ

חתכת סלט? הגשת נתח עסיסי ורווי נוזלים לשולחן? הצעד הראשון יהיה שטיפה יסודית של הקרש במים וסבון בתום השימוש.

לאחר השטיפה יש להניח את הקרש במתקן ייבוש הכלים או על מעמד ייעודי וזאת לטובת הבטחת ייבוש מלא ומניעת ספיחת נוזלים בקרש.

  1. שימון קרש החיתוך – את הקרש חשוב לאטום בשמנים המיועדים לכך (שמנים הנועדו לשימוש במוצרי עץ למאכל–לשמן שלנו). האיטום מבטיח מניעה של מגוון תופעות. יש ליישם את השמן בצורה שווה על כל שטח הפנים של הקרש (כולל דפנות) וזאת בעזרת ספוג ייעודי או מטלית בד.
  2. ייבוש נוסף – לאחר השימון ממתינים לספיגה מלאה של השמן בקרש (2-6 שעות). אם ישנם עודפי שמן על הקרש יש לספוג בעזרת מטלית בד נקייה.
  3. גימור ווקס – אחרי ששימנו את הקרש בצורה יסודית מומלץ ליישם ווקס ייעודי לטובת גימור מיטבי,
    איטום מלא של משטח העץ ומתן מראה חי ומבריק של העץ.
  4. אחסון – אחרי ששימנו את הקרש, יש לאחסן אותו במקום מוצל ויבש, כל ארון מטבח יעשה את העבודה 😊

שימוש בקרש חיתוך מעץ

חתכת סלט? הגשת נתח עסיסי ורווי נוזלים לשולחן? הצעד הראשון יהיה שטיפה יסודית של הקרש במים וסבון בתום השימוש.

לאחר השטיפה יש להניח את הקרש במתקן ייבוש הכלים או על מעמד ייעודי וזאת לטובת הבטחת ייבוש מלא ומניעת ספיחת נוזלים בקרש.

  1. שימון קרש החיתוך – את הקרש חשוב לאטום בשמנים המיועדים לכך (שמנים הנועדו לשימוש במוצרי עץ למאכל–לשמן שלנו). האיטום מבטיח מניעה של מגוון תופעות. יש ליישם את השמן בצורה שווה על כל שטח הפנים של הקרש (כולל דפנות) וזאת בעזרת ספוג ייעודי או מטלית בד.
  2. ייבוש נוסף – לאחר השימון ממתינים לספיגה מלאה של השמן בקרש (2-6 שעות). אם ישנם עודפי שמן על הקרש יש לספוג בעזרת מטלית בד נקייה.
  3. גימור ווקס – אחרי ששימנו את הקרש בצורה יסודית מומלץ ליישם ווקס ייעודי לטובת גימור מיטבי,
    איטום מלא של משטח העץ ומתן מראה חי ומבריק של העץ.
  4. אחסון – אחרי ששימנו את הקרש, יש לאחסן אותו במקום מוצל ויבש, כל ארון מטבח יעשה את העבודה 😊

כל מה שקראתם לוקח 5 דקות ותראו כמה טוב יוצא

סדר הפעולות הנ”ל יבטיח מניעת הופעת נזקים המוכרים לנו כגון: כתמי “הזעה” על העץ, סדקים, עיוות, ובמקרים חמורים אף התפתחות של עובש. כל אלו הינם תוצאה של ספיחת נוזלים וחשיפה מוגברת לשמש. חשיפה זו עלולה להאיץ ייבוש לא טבעי של הקרש, אותה אפשר למנוע כמתואר בהוראות מעלה.

במקרה של הופעת נזקים בקרש ניתן לבצע חידוש ולהחזיר אותו למצב בו נרכש- חדש, נוצץ ומשומן! תהליך זה הינו תהליך מומלץ אחת לשנה-שנתיים וזאת לטובת הארכת חיי המוצר והנאה שלכם מפרוסה מהטבע לאורך זמן.

תהליך החידוש כולל ליטוש או הקצעה מחודשת של קרש החיתוך, סתימת חריצים וגימור בשמן ווקס לסיום. את הליך זה ניתן לבצע בבית תוך שימוש בסט מוצרי חידוש ייעודי מבית שיפה ועצה, או לחילופין לתת לנו לעשות עבורכם את העבודה בשנית (קישור לאמנת האחריות).

לסיכום, מי שיעקוב באדיקות אחר הוראות שמירת המוצר יזכה במוצר איכותי ושמיש לאורך זמן וכמובן יוכל למצוא את ההנאה בטיפול ועבודה עם חומר טבעי שכזה.

שמן לקרש חיתוך