משלוח מהיר חינם בקנייה ב-299 ש”ח

בוצ’ר או קרש חיתוך?- יש כזה דבר בכלל? ומה ההבדל בניהם?!

בוצ’ר או קרש חיתוך- יש כזה דבר בכלל? ומה הבדל ביניהם?!

כל היום כולם מדברים על הבוצ’ר שלהם, הבוצ’ר לבשר שהם ראו בחנות האחרונה שביקרו בה או בקצביה המועדפת עליהם, אבל מה זה בכלל בוצ’ר מישהו יודע?

המאמר הזה יתן לנו הסבר קצר וקליל מה זה בוצ’ר , למה הוא נקרא ככה…

או בעצם יש כזה דבר בכלל בוצ’ר?

נתחיל מעובדות, בוצ’ר או באנגלית BUTCHER משם הביטוי מגיע – פירוש המילה האמיתי הינו קצב, כן זה שמטפל בבשר ומכין לנו את הסטייקים כל פעם שאנחנו עושים מנגל טוב.

אז למה לקרש החיתוך שלכם כולם קוראים בוצ’ר?

בעבר הרחוק קצבים היו מפרקים או מחלקים את הבשר לנתחים על גזעים גדולים בצורה כזו שהיו מעמידים אותם על הקרקע וקצה הגזע “הגדע” (END-GRAIN  באנגלית ) פונה כלפי מעלה והופך להיות משטח העבודה. עם הזמן צורה זו התפתחה (באנגליה דרך אגב אצל קצב שהיה חובב נגרות) והיו מכינים עמדות כאלה בעזרת המון קוביות של עץ אשר היו מודבקות אחת לשנייה כאשר קצה סיב העץ פונה למעלה ( END-GRAIN  ) והתחילו לקרוא לעמדות אלה בוצ’ר על שם הקצב שהיה משתמש בהם.

עם הזמן התחילו לייצר את אותו הדבר רק הרבה יותר דק כדי שנוכל להשתמש בו בתור קרש חיתוך בבית, כך שיצרו קרש חיתוך גדע – end grain cutting board  

וכמיטב המסורת גם לו המשיכו לקרוא בוצ’ר

עם הזמן המשיכו לגלגל את השם לקרשים נוספים מעץ והיום אם תשאלו אדם אקראי, כמעט לכל קרש חיתוך מעץ שנראה מספיק טוב הוא יקרא בוצ’ר.

לסיכום בוצ’ר זה בעצם “קצב” באנגלית.  אבל השתלשלות האירועים עם ההיסטוריה, גרמה לכך שהיום כמעט לכל קרש מעץ טבעי או שלא קוראים בשפת העם בוצ’ר. בגלל שזה מה שאנשים מחפשים גם אנחנו קוראים לזה ככה למרות שזה לא השם הנכון והמדויק.

בוצ'ר אנד גריין מקצועי מעץ לימבה- שיפה ועצה
תמונה של קרש חיתוך אנד גריין מקצועי בייצור בעבודת יד שלנו מעץ אגוז אפריקאי (לימבה)

אם לדייק ...
יש מספר סוגי קרשים שאנו מכינים הנובעים מצורת העץ והכיוון שלו

קרש חיתוך גדע – End Grain Cutting Board

כמו שהזכרנו קודם בכתבה

קרש חיתוך אנד גריין

קרש חיתוך מחתיכה אחת של עץ – One Piece

המיוצר בפריסה אורכית של העץ – פרוסה אורכית של גזע עץ אשר לקחנו ממנה חתיכה שלמה וייצרנו ממנה את הקרש (כמו שנפרוס מלפפון לאורך 😊)

בוצר לבשר

רינג טבעי

פרוסה טבעתית של גזע גם היא מייצרת לנו סיבים כלפי מעלה “גדע” (כמו שנפרוס מלפפון לעיגולים) בדיוק כמו הרינג יש פרוסות אובאליות של גזעים אשר נפרסות באלכסון

בוצ'ר אקליפטוס רינג עגול

קרש חיתוך – מודבק

 קרש חיתוך מודבק ממספר לוחות (בשפת הנגרים יקראו לו לאמי, או הדבקת אצבעות)
מספר רצועות עץ פרוסות לאורך הסיבים אשר מודבקות יחד .

קרש חיתוך מעץ

עוד קצת ידע לא מזיק

בעולם הנגרות הכללי יש פלטות גדולות אשר נקראות בוצ’ר ופלטות הנקראות לאמי, זו גם השתלשלות שנוצרה בשפת העם מהסיפור למעלה אבל לא התייחסנו אליהם בצורה מעמיקה בגלל שאנחנו מדברים כאן על קרשי חיתוך.

אז לאיזה בוצ’ר תדאגו לעצמכם?!

מקווים שהצלחנו לתת לכם מידע כדי להחליט נכון!
לעוד מידע מקצועי תמשיכו לעקוב אחרינו ברשתות החברתיות או כאן באתר

האינסטגרם שלנו- sheefa.art
הפייסבוק שלנו- שיפה ועצה אמנות פרקטית

נפגש על הקרש 🙂

מוצרים שיעניינו אותך

מבצע!
בוצר בעבודת יד מעץ טבעי

בוצ'ר מעץ טבעי לבשר

399
מבצע!
מארז מיני נתחים וסכין פריסה

מארז בוצ'ר מיני נתחים וסכין פריסה עם חריטה אישית

399
מבצע!
בוצ'ר זית בשילוב אפוקסי

בוצ'ר עגול מעץ זית בשילוב אפוקסי

299
מבצע!
סכין שף עם חריטה

סכין שף מקצועית עם חריטה

179
מבצע!
בוצ'ר עם חריטה

מארז מתנה לשף הביתי

379
מבצע!
קרש חיתוך לבשר

חבילת בוצ'ר וסכין לחובב הבשר והמעשנה

529
במקום להשאיר פנייה, שלחו לנו הודעה ב - whatsapp בכל שעה ​
משלוח חינם

בקנייה מעל 299 ש"ח

משלוחים מהירים

לכל הארץ עד 7 ימי עסקים

ייעוץ ושירות אישי

בטלפון ובוואטצ'פ

תשלום מאובטח

באשראי

ביטולים והחזרות

עד 14 ימי עסקים
(למעט מוצרים עם חריטה אישית)

יצירת קשר
לכל בקשה מיוחדת, הצעה או רעיון צרו איתנו קשר
עקבו אחרינו
כל הזכויות שמורות
0
    0
    עגלת הקניות שלך
    עגלת הקניות שלך ריקהחזור לחנות
      Calculate Shipping
      הפעלת קופון
      Open chat
      1
      היי אנחנו כאן כדי לעזור
      היי,
      איך נוכל לעזור?